PREZIDENTSKÁ VOLBA

   Ačkoliv to nemá s nářadím nic společného, ale tentokrát mi to nedalo a musel jsem, musel jsem se vypovídat, omlouvám se za to, ale jinak o nešlo, neudržel jsem to v sobě. :)   

   Je mi smutno, ne, je mi velmi smutno. Den po volbě prezidenta je to sice už lepší, ale pořád to není ono. Říkal jsem si, tak teď, máme šanci zvolit slušného člověka, člověka, který si na nic nehraje, který není arogantní, nezesměšňuje a neztrapňuje ostatní a který by snad mi mohl být svým chováním příkladem.

   Bohužel, nestalo se tomu tak. Ačkoliv jsem přesvědčen, že nikdo v kolektivu nemá rád člověka, který si myslí, že ví všechno, ostatní ztrapňuje, arogantně vystupuje a myslí si, že je mistr světa, věřím tomu, že všichni máme raději člověka ač sebevědomého, ale člověka který ostatní neztrapňuje a povrchně je nepřehlíží, o tom jsem přesvědčen.

  Ale jelikož a protože výpady našeho staronového prezidenta se netýkají konkrétně nás, ale ostatních, tak nám to asi tak nevadí. Hned první projev tomu byl důkazem, kdy jsme slyšeli, co vše dokázal a také jsme slyšeli, jak pan redaktor ČT nemá mluvit jako "MUTANT" a také jsme slyšeli smích jeho příznivců na tuto poznámku, slyšeli jsme ihned tu aroganci a ačkoliv jsme také slyšeli, že arogantní nebude, tak 1.věta svědčila o opaku.

  Pro mne to znamená to, že dalších 5 let se společnost o moc dál neposune, když nám půjde příkladem takto nastavený člověk. A ano, prezident má být hlavně příkladem, on důchody nezvýší, on migraci nezabrání, ale má být hlavně příkladem společnosti a on je pak pro ostatní normou chování, neočekávám tedy velkou změnu a můžeme čekat i od ostatních lidí zesměšňování a aroganci, když jsme slušnosti a férovosti nedali šanci. A škoda toho, byli jsme tak blízko se posunout dál.

  Nezbývá mi než respektovat volbu většiny a doufat v to, že mi náš prezident aspoň někdy tím příkladem bude, když už si snad nepotřebuje nic dokazovat.