ROHLÍKÁŘI PRODÁVAJÍ NÁŘADÍ

   V tomto svátečním čase chceme lehce odlehčit a podívat se na to, co je všechno možné. :)

   Máme na mysli jednoho nejmenovaného prodejce potravin, který mimochodem občas prodá oblečení, občas prodá elektroniku a i občas prodá i nářadí, dejme tomu elektrické nářadí. Říkáme si proč? Proč to dělá, dyť rohlíky mu nesou dost ne? Ono je to vlastně jednoduché, pokud je to takto velký supermarket, který jen v ČR má aktuálně 234 prodejen a teď počítejme další po Evropě, tak je to neuvěřitelná kupní síla, kdy si vlastně můžou nadiktovat nějakému výrobci v Číně, co chtějí vyrobit, za jakou cenu a pro ně není problém naplnit jak výrobní kapacitu, tak kontejner na převoz do Evropy.

  Když na to budete mít, tak si to může zajistit téměř kdokoliv.

  A teď se pojďme podívat na cenu, kolik může ta pořizovací cena tak být. Dejme tomu jsme si vybrali u nich přímočarou pilu za 799,- s DPH. Takže cca 140,- Kč odevzdáte státu na DPH, jelikož je to výrobek, který nikde jinde u konkurence se stejným názvem nenajdete ( s jiným asi určitě ), tak si můžou nasadit cenu, počítejme skromně se 100% marží, teď nějaké ty prachy stojí doprava z Číny a to není určitě málo, něco bude stát clo, teď součástí balení je pravítko a 4ks pilových plátků, nooo, náš skromný odhad na výrobní cenu je tak 150,- Kč a to nezapomínejme, že i ten Číňan na tom musí něco mít. :)

  Proto se těmto prodejcům vyplatí to, že Vám pilu neopraví, ani nezjišťují, co s ní je, prostě jí vezmou, vyhodí a Vám dají novou či vrátí peníze, dyť je to stálo tak málo a je to samozřejmě pro ně nejlevnější řešení, než držet náhradní díly či dokonce platit za servis. :)

  Ale závěrem musíme podotknout, že to nehaníme, tak to prostě je a i toto nářadí má své zákazníky, né každý má na to si koupit přímočarku za 3 tisíce, né každý s tím dělá denně, né každý se s tím živí a prostě svou práci si to udělá, tak to je a je spousty dalších levných strojů, které jsou i v horší kvalitě. Je to jako s autem, každý nepotřebuje jezdit v mercedesu, ve škodovce, ale někomu postačí třeba Dacie, proč ne. :)